Kynologická poradna

Doporučení od PhDr. Michaely Voldřichové

05.06.2009 11:54

 

Coby profesí trenérka lachtanů pražské zoologické zahrady(jistě jste slyšeli o lachtanu Gastonovi ) jsem si myslela, že vím o cvičení zvířat hodně. Pak jsem si ale pořídila velkého psa - hovawarta. A zjistila- že je to pro mě v podstatě nepopsaný list! Mé zkušenosti s lachtany byly zlaté, ale přesto nestačily.. Nebýt Lucie, určitě bych svého psa bývala zkazila. Byla by to komplikaced jak pro mou rodinu (zejména 4 děti), tak pro mě a v neposlední řadě i pro toho úžasného psa..

Psi zkrátka potřebují nejen pevnou ruku, ale pána, znalého, jak tu ruku vést! Je to on, kdo musí vědět, jak se ke psům chovat a co po nich chtít. Musí mít jasnou představu, co po psovi vlastně chce a jaké mu dá hranice. Musí vědět, jaké plemeno si do svých podmínek pořídit a co od něj tudíž čekat. Musí zkrátka VĚDĚT, být na svého budoucího "parťáka" PŘIPRAVEN.

A tady vidím v Lucii Makovcové obrovský, řekla bych přímo převratný, přínos: otevírá PREVENTIVNÍ poradnu, kde tyto záležitosti řeší s předstihem. Nemusí tedy řešit problém, protože k němu nemusí správnou volbou a přípravou ani dojít! (Ale pozor, došlo-li už k nějakým potížím, pak i tady budete v poradně správně!! - kolikrát už jsem čerpala z jejích rad a rozborů situace a zjednávala svému štěňátku nápravu...)

Jsem úplně nadšena nově vznikajícím přístupem, jehož je právě Lucie průkopnicí. Dnes, v hektické době rychlosti a zkratek, si málokdo najde čas na prostudovávání jistě velmi dobrých a obsažných kynologických příruček. Půjde-li ale k Lucii do poradny, získá během dejme tomu hodiny informace přímo "sobě na tělo". Dostane "know how" od skutečně fundované, zasvěcené a v této oblasti velmi nadané osoby! (Toto si troufám tvrdit právě z pozice trenérky lachtanů, která o práci se zvířaty za ty roky už něco ví).

Lucie chová velké psy léta. Sama několik roků působila dokonce ve funkci představenstva Hovawart klubu. Její znalosti a zkušenosti jsou pro ty, kdo si chtějí pořídit psa a moc se v tom neorientují, nebo nevědí, kde začít, prostě neocenitelné! (Právě tak je ale schopna poradit i tam, kde už nějaké starosti nastaly). Umí ve zkratce vystihnout to opravdu podstatné.
Návštěvu v její poradně osobně všem doporučuji !!!
 
PhDr.Michaela Voldřichová
 

Vyhledávání

Kontakt

Lucie Makovcová 731 485 873